World Tantrix Open és logikai játékok hétvégéje

A világ minden tájáról 25-30 résztvevő érkezik a Tantrix asztali világbajnokságra, melynek idén Debrecen és az Agóra Tudományos Élményközpont ad otthont 2017. szeptember 15. és 17. között. A World Tantrix Openre ebben az évben nyolcadik alkalommal kerül sor, korábban Skóciában, Hollandiában, Svédországban, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban valamint Budapesten rendeztek Tantrix világversenyt.
A debreceni megmérettetésen részt vesznek a világ legjobb tantrixosai, köztük a háromszoros asztali világbajnok, a svéd Niklas Andersson és a mostani internetes világbajnok, az a debreceni Kovács Péter, aki korábban már volt asztali világversenyen is győztes. A legidősebb versenyző, a 77 éves Anick Auger Franciaországból érkezik, ő eddig minden világbajnokságon ott volt.
A hazai mezőny erős lesz, a korábbi évek magyar világbajnokai idén is indulnak a címért: Kovács Péteren kívül, Gombkötő Tamás, Mikulán Attila, Németh Zoltán és Petrecz Péter is. A magyarok egyébként kiemelkedően jók a Tantrixban, a csapatvilágbajnokságot már 5 alkalommal nyerték meg.

A verseny hivatalos oldala ITT érhető el.

Facebook